Tweede Kamerverkiezingen 2023
BNNVARA

In 'Burger, Bier, Bitterbal' gaat Patrick Lodiers in gesprek met bezorgde Nederlanders

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. In 'Burger, Bier, Bitterbal' gaat Patrick Lodiers in gesprek met bezorgde Nederlanders

Patrick Lodiers duikt de bruine kroeg in! Dat doet hij voor de nieuwe YouTubeserie Burger, Bier, Bitterbal, te zien op het kanaal van NPO Radio 1. De De Nieuws BV-presentator reist naar verschillende kroegen in Nederland om onder het genot van een biertje en een bitterbal te praten met bezorgde burgers. Waarop hopen zij in aanloop naar de verkiezingen? Hebben ze nog vertrouwen in de politiek? En: wat zijn hun grootste zorgen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de eerste aflevering reist Patrick Lodiers af naar Eenrum. Daar, in Café Bulthuis, spreekt hij met de barman en diens gasten, over wat hen bezighoudt. Zo wijst de barman op de bijzondere functie van het café. Dit café is namelijk overgenomen door de Eenrummers zelf. Zij wilden dat de ontmoetingsplaats in het dorp niet zou verdwijnen, dus zo geschiedde.

Eenrummers doen het zelf!

Niet alleen het café is in handen van de Eenrummers, ook willen ze ervoor zorgen dat het makkelijker is voor de inwoners om in het dorp te kunnen blijven wonen. Zo makkelijk is dat namelijk niet. Het huizenaanbod is zeker niet ruim en woningen gaan meer dan eens naar mensen uit de Randstad die meer te besteden hebben. Daarom hebben Eenrummers de handen ineen geslagen.

"Wij zijn als Werkgroep Wonen van de Vereniging Dorpsbelang om van het dorpshuis, wat een oude basisschool is, daar willen we tien appartementen gaan bouwen voor jongeren en ouderen", vertelt Tom de Baars. Voorrang wordt daar gegeven aan de Eenrummers.

Burger, Bier, Bitterbal

In de nieuwe YouTubeserie van De Nieuws BV op het kanaal van NPO Radio 1 gaat Patrick Lodiers in gesprek met bezorgde Nederlanders. In aanloop naar de verkiezingen gaat hij naar verschillende kroegen en peilt onder het genot van een biertje en een bitterbal de stemming. Wat zijn de zorgen? Waarop wordt gehoopt? Kortom: hoe staat het ervoor zo richting 22 november? De hele serie vind je hier!

Afstand tot politiek

In Café Bulthuis eet Patrick Lodiers ook een bitterbal met Dineke Oosterveld. Zij benadrukt het belang van het café en ook de saamhorigheid van de Eenrummers. In Den Haag is er geen oog voor een dorpsgemeenschap als die van Eenrum, vindt zij: "Ik denk dat daar een enorme afstand zit. Ik denk dat onze volksvertegenwoordigers sowieso veel te weinig voeling hebben met wat er onder gewone mensen leeft. Wat de problemen zijn (...). Ik denk dat ze zich daar meer in moeten verdiepen. "

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie